top of page

Omgaan met verlies is altijd een belangrijk thema in mijn leven geweest. Al jong werd ik ermee geconfronteerd dat verlies bij het leven hoorde. In mijn tienerjaren verloor ik mijn dierbare vriend en kon ik dit verdriet eigenlijk met niemand delen. Juist in deze leeftijdsgroep is het moeilijk om bij je gevoel te komen of aansluiting te vinden bij anderen. Ik voelde me alleen. Alles wat mij zekerheid en zelfvertrouwen gaf was ineens onzeker geworden. Daardoor werd ik letterlijk en figuurlijk geconfronteerd met de grenzen van het bestaan. Het heeft mij sterker gemaakt en me dichter bij mezelf gebracht. 


Van fotograaf tot verlies- en rouwtherapeut
Als verlies- en rouwtherapeut combineer ik deze ervaringen met mijn kennis van psychosociale hulpverlening en visualisatie en beeld. Ik heb 25 jaar als fotograaf gewerkt en heb mijn eigen fotostudio. Door deze disciplines te combineren heb ik een nieuwe methode ontwikkeld die zeer toegankelijk is en mooie resultaten geeft. Ter verdieping heb ik de Post HBO opleiding verlies- en rouwtherapie aan de Sociale Academie in Utrecht afgerond. Daarnaast heb ik de Extra Mile coach academie in Amsterdam gevolgd en heb me daarnaast gespecialiseerd in Stervens- en rouwbegeleiding aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO.

De kracht van beeld 
Mijn jarenlange ervaring met fotografie en mijn kennis van rouwtherapie komen samen in de door mij ontwikkelde methode ‘Integrale verliesverwerking in beeld’. In mijn praktijk blijkt steeds weer dat toepassing van deze methode inzicht geeft in ieders persoonlijke manier van rouwen. Bovendien ervaren mijn cliënten de begeleiding als steunend en helpend. (Jonge) mensen hun verlies helpen verwerken op een manier die bij hen past – in woord én beeld – dat is mijn drijfveer om dit werk te doen. 

  

 

portret 2020.jpeg
bottom of page