top of page

Je hebt een verlies mee gemaakt, er is iemand die jou dierbaar was overleden of heeft je verlaten. Misschien ben jij ziek geworden of iemand in je omgeving of heb je een scheiding meegemaakt.  Rouwen is een periode van intens verdriet, huilen, je boos, machteloos of eenzaam voelen. Maar het is ook: actief zoeken naar een manier om verder te leven mét het verlies.

Als verlies- en rouwtherapeut zie ik behalve je gevoelens en emoties ook jouw zoektocht naar een andere invulling van je leven. Want hoe ga je verder zonder degene van wie je houdt? Hoe vul je de leegte? En kan dat wel, zonder je schuldig te voelen?

Op de eerste plaats kun je bij mij terecht met je verhaal in woorden of via beelden. Aan de hand van foto’s die jij maakt en de gesprekken die wij hebben, werken we samen aan het verwerken van jouw verlies. 

Ik leg uit wat jouw foto’s en verhaal samen betekenen, zodat je een beeld krijgt van jouw eigen unieke manier van rouwen. Daarna bied ik je allemaal praktische mogelijkheden om met je gevoelens om te gaan en help ik je om het verlies in jouw leven een plek te geven. Zodat je straks vanuit je eigen kracht verder kunt. 

Voor wie? 
Deze vorm van therapie is voor tieners en jongvolwassenen en volwassenen die een  verlies hebben meegemaakt en hulp kunnen gebruiken en niet in hun eentje willen zoeken naar een manier om hier goed mee om te gaan. Die het gevoel hebben er alleen voor te staan, bij wie het rouwproces is vastgelopen of niet op gang is gekomen. De therapie kan in mijn praktijkruimte in Haarlem plaatsvinden, maar ik kom ook aan huis of op school. 

 

bottom of page